Over ons

Wie zijn wij?

In  juni 2005 begonnen we met ons restaurant uit een gevoel dat er iets mist van het echte mediterrane gevoel in de horeca in Nijmegen. Al snel bleek ons gevoel juist te zijn en zagen we dat gasten ons eten en manier van doen echt konden waarderen.

Terra ROSSA is begonnen met een echtpaar. De moeder kookte alles, met haar echtgenoot als altijd trouwe steun en toeverlaat. Al vrij snel kwamen de 2 zoons van het echtpaar ook meewerken in het familierestaurant. Zo is het jarenlang geweest dat de kern van het restaurant de familie was. Vooral ook de familiewaardes komen sterk naar voren in ons restaurant.

Wij hebben dan ook altijd ons best gedaan om met ons personeel als wel met de gasten om te gaan alsof ze deel van de Terra ROSSA familie zijn.

Onze culinaire inslag komt uit Istrie, voor velen van jullie bekend, maar voor velen natuurlijk ook niet.

Istrië is een provincie in Kroatië met als hoofdstad Pula. Het interessante aan Istrië in de culinaire zin is dat het vroeger een deel van Italië was dus het is een samensmelting van de Italiaanse en Kroatische cultuur, waarbij verse, simpele maar vooral smakelijke gerechten de boventoon voeren

Intussen is de tweede generatie aan het roer van het restaurant en heeft het nog altijd de familie inslag die het sinds dag 1 had.